Vadászok támogatták a magyarkanizsai és a zombori egészségházat

May 29, 2023

Új felszereléssel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház gyerekosztálya a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága jóvoltából.
A tavalyi év végén a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága által szervezett jótékonysági vadászatból befolyt összegből tudták most támogatni eszközökkel a magyarkanizsai, valamint a zombori intézményt.
Jugoszláviai magyar vadász

A Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának tagjai látogattak el ma a magyarkanizsai Egészségház gyermekosztályára, ami a társaság jóvoltából most támogatásban részesült.

Borsos Csaba, alapítótag, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Az utolsó vadászaton több vállalkozó és magánszemély is, akik nem is vadászok, olyanok is segítettek ennek a nemes célnak a létrehozásában.”

Jugoszláviai magyar vadász

Három éve kezdték el a jótékonysági vadászatok szervezését.

Brindza Lajos, elnök, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Minden alkalommal december 27-én szervezzük meg ezt a jótékonysági vadászatot, a legutóbbi volt a legsikeresebb, hiszen 1 millió dinárt sikerült összeszednünk.”

Jugoszláviai magyar vadász

A községben közel 4500 gyerek látogatja a gyerekosztályt. A most beszerzett eszközök hozzájárulnak a színvonalas egészségügyi ellátáshoz.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Egy álló mérleget magasságmérővel, EKG-készüléket, amit valójában állandóan használunk. Egy hűtőszekrényt, ami a védőoltásoknak van előlátva, illetve kaptunk kisebb eszközöket, mint inhalátor, sztetoszkóp, orr-fül-gégészeti szett, illetve két kis pulzoximétert, ami az oxigénszintet méri a vérben a gyerekeknél.”

Jugoszláviai magyar vadász

Dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár is részt vett az átadáson, hiszen ő maga is a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának alapító tagja.

„Az előző két szervezéshez képest dupla annyi pénzt, tehát körülbelül egymillió dinárt tudtunk összeszedni. Ezt két egészségháznak osztottuk szét és így már a tavalyihoz képest két donációt sikerült szervezni. Szeretném azt mondani, hogy egy gyerekambulanciát szereltünk fel itt, Kanizsán.”

A támogatásnak köszönhetően Magyarkanizsára 400 ezer dinár értékben kerültek eszközök, 600 ezer dinár értékben pedig a Zombori Egészségház gyerekosztályát támogatják a vadászok.

Forrás: Pannon RTV