Évadzáró fácánozás Kátyon

Feb 7, 2022

2022. január 28-án a Vajdasági Erdészethez tartozó kátyi erdőben baráti társas vadászatra került sor Kókai Roland vezérigazgató jóvoltából. Ő a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának alapító tagja s mint ilyen meghívta a tagságot egy idényzáró fácánozásra. Az Újvidékről, Magyarcsernyéről, Bácsfeketehegyről, Topolyáról és Bácskossuthfalváról érkezett kilenc nimród a kátyi vadászházban jött össze ahonnan egy kiadós reggeli után nekivágtunk a terepnek. Erdősávok, nádasok, árokpartok, régi vasúti töltések gazzal benőtt részein 5 hajtó és 5 kutya segítségével folyt a vadászat a kora délutáni órákig. Fácán volt bőven, a puskák szinte megállás nélkül szóltak. A német vizslák rutinosan kerestek és apportíroztak, a hajtók pedig szorgalmasan gyűjtötték a behozott vadat.

A vadászat végén a kátyi erdészet udvarán elkészült a teríték ahol házigazdánk összegzése és elnökünk, ifj. Brindza Lajos köszönő beszéde után felhangzott a vadászkürt és tiszteletet adtunk a 78 terítékre hozott fácánkakasnak.

A vadásznapot egy kiadós dámszarvas paprikás és almásrétes desszert zárta amiután a kandalóban ropogó tűz mellett az egész társaság késő délutáni órákig elborozgatott és elbeszélgetett. Soha rosszabb évadzárónk ne legyen!

A Kátyi teríték
Az utolsó hajtás
csendélet